dilluns, 8 de setembre del 2014

El Raval viu i conviu: Volem un barri sense nazis!!

Fa dues setmanes vam llegir que un grup nazi —el mateix que va atacar la Blanquerna, la seu de la Generalitat a Madrid— proposava manifestar-se pel barri del Raval, el proper dijous 11 de setembre. Rebutgem aquesta convocatòria per molts motius.

El feixisme és una amenaça creixent arreu d’Europa. Tenim present el tràgic record de l’Holocaust que va suposar la victòria dels feixistes, i no volem que es repeteixi.

No és casualitat que convoquin per a la Diada. El seu lema —“Catalanitat és Hispanitat”— és una frase que cridaven els atacants a la Blanquerna i que també fan servir els nazis del centre Tramuntana, recentment expulsat del Clot. Hi ha visions molt diverses sobre el futur de Catalunya, però la societat catalana ha de poder debatre i prendre les seves decisions sense la ingerència dels feixistes.

I la proposta de manifestar-se pel Raval tampoc és casual. Potser pensen que al venir a un barri on viu gent de procedències molt diverses ens poden dividir; que algunes persones se sumaran a les seves tesis feixistes. Hem de dir molt clarament que si bé tenim problemes al barri, la diversitat entre les persones que hi vivim no és un d’ells. A més a més, els nazis no són una solució, sinó un greu problema.

Seria escandalós que les autoritats permetessin un acte d’aquest tipus i confiem que no se celebri. No volem els nazis a cap indret del Raval, ni de Barcelona, ni enlloc. No volem tornar als horrors del feixisme.

Responem a aquesta amenaça amb una mostra del nostre compromís amb la convivència i la diversitat. Celebrem un Acte unitari contra el feixisme i el racisme amb esmorzar popular; actuacions musicals; activitats lúdiques; intervencions de persones i entitats del barri i de la ciutat…

Convidem a tothom que s’oposa al feixisme i que defensa la convivència en la diversitat a venir —sabem que és un dia prou enfeinat, però feu l’esforç— per compartir amb nosaltres aquest acte al nostre barri.

Dijous, 11 de setembre, 10-12h
Plaça d’Aureli Capmany, El Raval

Convoca: UCFR Ciutat Vella, amb el suport de diverses entitats locals més.


Unitat contra el feixisme i el racisme Ciutat Vella
Més informació: ucfrciutatvella@gmail.comhttp://ucfrciutatvella.blogspot.com • Facebook: ucfrciutatvella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada